Maklumat

Soalan Lazim

Apa yang anda perlu tahu berkenaan dengan pelaburansaham.com adalah bagaimana anda boleh mendapatkan manfaat dan kebaikan daripadanya.

Melalui kepakaran khidmat nasihat yang ditawarkan oleh pelaburansaham.com ianya akan memberikan tunjuk ajar kepada anda bagaimana untuk mencipta portfolio yang meyakinkan. Tidak semua khidmat nasihat pelaburan memberikan perkara yang sama, adapun dengan kami anda mungkin berpeluang menambah kebaikan dalam industri pelaburan dan mempunyai khidmat pelanggan yang baik.

Jika anda ialah pelanggan kami maka sudah semestinya menjadi tanggung-jawab kami untuk membantu dan membimbing anda, Kami sebagai broker anda sentiasa memberikan pandangan dan cadangan berkaitan perkhidmatan yang diambil oleh anda. Setiap jual-beli dan selok belok platform akan dibimbing dan anda juga akan diajar oleh broker kami tentang ilmu asas saham. Maka ianya akan memudahkan lagi untuk anda mencapai hasrat anda.

Dua, Kami mempunyai dua pejabat iaitu di Shah Alam dan Kelantan.

Benar, Kami kini bergiat aktif dalam seminar dan webinar pelaburan saham dan kami namakannya sebagai Smart Global Investment

Yang membezakan kami adalah kami tidak mengenakan apa-apa komisyen kepada anda. Setiap jual beli saham anda tidak akan dikenakan caj selagi mana anda tidak menggunakan sistem laverage. Adapun sistem laverage kami juga tidak dikenakan komisyen apabila ianya selari dengan peraturan yang ditetapkan. Perbezaan kami dengan yang lain juga adalah kami akan sentiasa mengambil tahu tahap kefahaman pelanggan kami agar mereka tidak mengalami kerugian yang banyak.

Ya, di syarikat kami mempunyai tiga sektor utama seperti: Pendidikan, Perniagaan dan pelaburan. Jika anda mempunyai kriteria yang diperlukan maka anda akan yang kami cari.

Soalan Pelaburan

Setiap orang sebelum melabur saham pasti mempunyai beberapa persoalan dan di antara soalan yang sering ditanya ialah.

Untuk membuka akaun saham, anda tidak dikenakan apa-apa caj bayaran, ada pun syarat untuk mengaktifkan akaun saham buat kali pertama ialah anda hanya memerlukan $200 USD untuk deposit ke akaun saham anda. Deposit wang kali kedua paling minimum hanya $50 USD sahaja dan setiap deposit wang ke akaun saham tidak akan dicaj. Currency USD mengikut harga semasa.

Lihat Pertukaran Harga Semasa Wang USD - MYR.

Setelah anda membuka akaun saham, anda akan diberikan dua akaun iaitu live Account & Demo Account. Sebelum anda membuat pembelian sebenar pada akaun anda, maka kami menyarankan anda Untuk membuka posisi saham anda melalui Demo Account yang diberikan bertujuan sebagai latihan kepada yang sebenar.

Jadi, anda tidak perlu risau berkenaan dengan modal yang kecil dan tidak mencukupi kerana pihak broker telah membuat kiraan secara automatik untuk anda, jadi dengan $50 USD anda mampu untuk membuat pembelian saham.

Peruntukan aset yang kami gunakan bergantung kepada kriteria pelanggan kami, sasaran pelaburan yang kami lakukan tidak terlalu panjang dan singkat. Di sini kami menitikberatkan tentang perkembangan portfolio pelanggan kami dengan baik. Kami akan membuat beberapa pembahagian perancangan kewangan untuk pelanggan bergantung pada tahap umur masing-masing.

Sebaiknya masa yang sesuai untuk anda depositkan wang ialah ketika proses pembukaan akaun saham, kerana deposit wang ke akaun saham anda semasa proses pembukaan akaun akan mempercepatkan lagi proses pengesahan akaun.

Selagi anda membuka pembelian saham dengan posisi BUY dan 1:1, maka anda tidak akan dikenakan apa-apa caj bayaran dan ianya 0% interest.

Sekiranya anda membuka posisi SELL dengan menggunakan 2:1 dan ke atas maka anda aka dikenakan caj tertentu. Setiap bayaran jual-beli saham akan dinyatakan setiap kali anda ingin membuka posisi saham anda.

Wang anda adalah hak anda, Maka anda berhak mengeluarkannya pada bila-bila masa sahaja. Wang yang anda depositkan akan dimasukkan ke dalam akaun bank anda yang anda gunakan semasa proses deposit semasa pembukaan akaun saham. Maka anda hanya perlu menunggu sedikit masa untuk proses pengeluaran wang anda.

Setiap proses pengeluaran wang dari akaun saham ke akaun bank akan dikenakan caj sebanyak $5 USD sahaja.

Tidak ada paksaan untuk anda sentiasa bersama dengan program kami. Anda boleh menutup akaun anda pada bila-bila masa sahaja. Anda hanya perlu memberikan informasi pada kami semasa penutupan akaun dilakukan bagi membaik pulih sistem kami pada masa akan datang.

Dengan menyertai kami, anda berkemungkinan mendapat beberapa kebaikan yang luar biasa, antaranya ialah: anda berpotensi menjadi Popular Investor, Introducer Broker & Fund Manager. Setiap perkara tersebut akan dibayar mengikut kecekapan dan kemahiran yang anda ada.

Di samping itu setiap saham pilihan anda akan mempunyai kajian yang tersendiri yang mana anda boleh membuat pilihan sebelum anda membuka apa-apa posisi pembelian dan ianya akan mengurangkan lagi risiko kerugian anda.

Setiap broker pasti akan memberikan jaminan yang mereka ada. Begitu juga dengan kami. Setiap transaksi dan jual beli saham anda akan direkodkan dan setiap transaksi tersebut akan diberikan ID.

Segala data transaksi anda akan direkod oleh broker dan kami. Sekiranya berlaku kehilangan atau kerosakan akaun maka kami akan memberikan semula wang anda.

eToro (Europe) Ltd., sebuah Syarikat Perkhidmatan Kewangan yang diberi kuasa dan dikawal selia oleh Suruhanjaya Pertukaran Sekuriti Cyprus (CySEC) di bawah lesen # 109/10. eToro (UK) Ltd, Syarikat Perkhidmatan Kewangan yang diberi kuasa dan dikawal selia oleh Financial Conduct Authority (FCA) di bawah lesen FRN 583263. eToro AUS Capital Pty Ltd. diberi kuasa oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Pelaburan Australia (ASIC) untuk menyediakan perkhidmatan kewangan di bawah Lesen Perkhidmatan Kewangan Australia 491139.